FJÅK

Prisvinnende økologisk sjokolade fra Eidfjord

Fjåk er Norges første «bean to bar» sjokoladeprodusent. De lager økologisk sjokolade av høyeste kvalitet med delikate, naturlige ingredienser fra norsk natur. Fjåk tilbyr særdeles spennende smakskombinasjoner, for eksempel mørk sjokolade med tyttebær og reinsdyrlav, eller hva med en kremete karamellisert melkesjokolade fra Haiti med brunost fra Undredal Stølsysteri? Fjåk bruker kun de beste kakaobønnene fra utvalgte land og regioner. Når bønnene ankommer deres lille sjokoladefabrikk innerst i Hardangerfjorden blir de møysommelig prosessert for å få fram de enestående smakene.

"Vi lager sjokolade med kjærlighet og omtanke"

Venninnene Siv Hereid og Agurtxane Concellon har begge lenge hatt en forkjærlighet for sjokolade. I 2015 startet de så smått å eksperimentere med å lage sin egen sjokolade helt fra bunnen av. Fjåk er nå etablert i Eidfjord, innerst i Hardangerfjorden, hvor de produserer «bean to bar» sjokolade av utsøkt kvalitet, kun ved bruk av økologiske ingredienser og med etisk og direkte handel som et grunnprinsipp for selskapet. I løpet av 2018 og 2019 har Fjåk mottatt hele 39 medaljer for sine sjokolader i International Chocolate Awards, Academy of Choc­olate Awardsog Great Taste Awards.