ADYAØkologisk Frysetørket Frukt

Når du spiser økologisk frysetørket frukt fra Adya kan du ikke bare være sikker på at du spiser et 100% naturlig produkt uten tilsetninger av noe slag; gjennom Adyas samarbeid med Wayanad Social Service Society i Kerala i India bidrar du også til økt tilslutning til etisk, økologisk handel hvor den lokale bonden står i sentrum (og ikke store multinasjonale selskaper).

Adya elsker biologisk mangfold og ønsker å tilby folk muligheten til å oppdage og verdsette lokale produkter. De økologiske frysetørkede fruktene fra Adya er lokale indiske sorter som er spesielt godt egnet til frysetørking. En banan er ikke bare en banan! Filosofien til Adya går ut på å samhandle direkte med kooperativer av småskala bønder som dyrker sine produkter i et biodynamisk miljø. Å tilhøre et kooperativ gir bonden trygghet og større forutsigbarhet så han/hun kan fokusere på det han/hun kan best: å ta vare på avlingen og jorden sin.

“We love Mother Earth and want you to discover and value local products. We select products grown in biodiversity. This is good for your health, the protection of Mother Earth and the development of local farmers’ communities.”

Med sin filosofi bidrar Adya med økologisk og naturlig mat inn i det enorme maskineriet av matdistribusjon, et system som er preget av uniforme leverandørkjeder hvor pris som regel trumfer andre viktige verdier som etisk handel, økologi og bærekraftige løsninger for både mennesker og natur.

 Hva er greia med frysetørking?

Frysetørking går ut på å tørke dypfryste produkter under vakuum, slik at vannet går direkte over fra is til damp. Ved frysetørking av frukt bevares form og struktur så og si uforandret fra fersk tilstand. Frukten beholder mer av sin opprinnelige næring, smak og aroma enn ved annen type tørking, og tar i tillegg opp vann igjen bedre. Frysetørking er med andre ord en meget god konserveringsmetode for å ta vare på mest mulig av fruktens utsøkte kvaliteter.