*FASTPRIS FRAKT 69,- // GRATIS FRAKT PÅ ORDRE OVER 800,-"

JUSTEA

Rettferdig og smakfull te fra Kenya

Uten å gå på kompromiss med kvalitet og bærekraft produserer Justea utsøkt innovative blandinger med kenyansk te. Justea samarbeider kun med kenyanske småskala te-bønder, noe som bidrar til etterlengtede arbeidsplasser på landsbygda i Kenya. Gjennom sitt medlemskap i Fair Trade Federation sørger de for at bøndene i en svært presset bransje får gode lønninger og trygge arbeidsforhold. Med lekker innpakning og behagelige, rene smaker gjør teene fra Justea seg fortjent til sin egen plass i te-landskapet.  

"We strive to make our packaging the same way we make our tea. Sustainably through Fair Trade relationships.
Each reusable wooden spoon is hand carved by our amazing artisans in Kenya."

Justea står også for innovasjon i bransjen da de i 2017 lanserte lilla te. De tre blandingene Purple Rain, Purple Mint og Purple Jasmine har blitt en umiddelbar suksess blant te-drikkere. Lilla te har mange av de samme egenskapene som grønn te, men inneholder mer antocyaniner og mindre koffein. Lilla te har mindre av den gressaktige smaken grønn te gjerne har. I tillegg blir den ikke like raskt besk på grunn av et lavere innhold av tanniner.

Hva er lilla te?

Lilla te   er en ny kultivar av te-planten Camellia Sinensis Assamica. Den kalles lilla te fordi plantene naturlig utvikler lilla blader. Dette er ikke en genmodifisert plante; den er helt naturlig og er en del av te-familien. Bladene utvikler lilla farge fordi de inneholder superantioksidantene antocyaniner. Dette er de samme antioksidantene andre lilla planter inneholder, som blåbær og granateple. De helsemessige effekter og gevinster av disse antocyaninene er godt dokumentert gjennom en rekke studier. Den lilla varianten av te-planten er utviklet av Tea Research Foundation of Kenya (TRFK), og småskala te-bønder i Kenya har dyrket plantene siden 2011.