Påskelam med Flytende Hvitløk og Flytende Rosmarin!

Påskelam med Flytende Hvitløk og Flytende Rosmarin!

Påskelammet blir nydelig med flytende hvitløk og flytende rosmarin!

Påsken er rett rundt hjørnet og lam står på menyen. En av våre favoritter er marinert lammelår med bakte rotgrønnsaker. Dette er en av de enkleste festmåltidene du kan lage, og med flytende urter blir jobben enda enklere!

Begynn med å blande 3-4 ss olivenolje, 2-3 ts flytende hvitløk og 2-3 ts flytende rosmarin i en liten skål. Gni inn lammelåret med marinaden. Ha godt med pepper og salt på lammelåret.

Kutt opp rotgrønnsaker og ha de i en langpanne. Bruk de rotgrønsakene du ønsker. For eksempel gulrøtter, løk, sellerirot og beter. Drypp flytende timian, flytende ingefær og Fungi Sort Peppersaus over grønnsakene og bland lett. Ha ca 1 liter vann i pannen og legg lammelåret på toppen.

Stekes i ovnen på 125 grader til du har ønsket kjernetemperatur. 68 grader gir rosa kjerne, og 72 grader gir gjennomstekt lammestek. Ta gjerne ut lammelåret allerede på 65 grader og la det hvile en stund, da vil gradene stige litt ekstra. La låret hvile i minimum 20 minutter før du skjærer i det.

Et lammelår på 2,5 kg tar ca 3 timer å steke på 125 grader. Dersom du har et større lammelår må du beregne mer tid.

Noen foretrekker en fløtebasert saus til lammet, andre andre foretrekker rødvinssaus. Lag din favorittsaus og bon appétit!


Older Post Newer Post